flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід громадянину Франції, що підозрюється у контрабанді зброї

02 серпня 2019, 11:23

Слідчим суддею Хмельницького міськрайонного суду  обрано запобіжний  захід у вигляді  тримання під вартою громадянину Франції, який підозрюється у вчиненні злочинів, передбачених  ч. 1 ст. 263 (носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу), ч. 2  ст. 15, ч. 1 ст. 201 КК України (контрабанда зброї)

Так, чоловік підозрюється в тому, що протягом червня – липня 2019 року не маючи передбаченого законом дозволу, придбав три пістолети системи Макарова та автомат системи Калашнікова в м. Хмельницькому та перевіз їх у власному автомобілі, де зброя була розміщена у спеціально обладнані схованки в середині салону,  до митного посту «Краковець», де був затриманий працівниками правоохоронних органів

Обираючи запобіжний захід, суд врахував, що чоловік підозрюється  у вчиненні тяжкого кримінального правопорушення, за яке законом передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років, офіційно не працює,  не має постійного джерела доходу,та не має постійного або тимчасового житла на території України.

 

Прес – служба   Хмельницького

міськрайонного    суду