flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід чоловіку, що підозрюється у стрілянині в громадському місці

11 червня 2019, 11:25

Слідчим суддею Хмельницького міськрайонного суду  було обрано запобіжний  захід у вигляді  тримання під вартою строком на один місяць без можливості внесення суми застави  36 річному жителю м. Хмельницького, який підозрюється у вчиненні злочину,  передбаченому ч.4 ст. 296 КК України (хуліганство, тобто грубе порушення  громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю, вчиненому із застосуванням предмета, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень).

Так, чоловік 1983 року народження, підозрюється в тому, що перебуваючи на початку червня в  громадському місці, а саме в дворі одного із житлових будинків по вул. Інститутській  в м. Хмельницькому,  підійшов до групи осіб, яка знаходилася біля з гуртожитку, з особливою зухвалістю, грубо порушуючи громадський порядок, переслідуючи хуліганські мотиви, безпідставно, на підвищених тонах голосом висловив своє невдоволення їхньою присутністю.

Тоді ж, підозрюваний  дістав заздалегідь заготовлений спеціальний предмет схожий на пістолет та з особливою зухвалістю, з хуліганських мотивів, здійснив два постріли на рівні тулубу в напрямку групи осіб, після чого усі почали розбігатись в різні напрямки .Продовжуючи свою злочинну діяльність,  підозрюваний тримаючи у руці предмет схожий на пістолет, почав наздоганяти потерпілих та здійснив чотири постріли в напрямку потерпілих, внаслідок чого спричинив двом потерпілим тілесні ушкодження, після чого місце події покинув на автомобілі.

Санкція ч. 4 ст. 1296 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3  до 7  років.

 

Прес – секретар                                                                                      Алла Плінська