flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід службовій особі ГУ ДФС у Рівненській області

14 травня 2019, 11:18

Слідчим суддею Хмельницького міськрайонного суду  було обрано запобіжний  захід у вигляді  тримання під вартою  посадовій особі  ГУ ДФС у Рівненській області, яка підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого  ч. 3 ст. 368 КК України – одержання службовою особою неправомірної  вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду дій з використанням  наданого їй службового становища, поєднаного з вимаганням неправомірної вигоди.

Так, жінка, займаючи посаду начальника одного з відділів ГУ ДФС у Рівненській області підозрюється в тому, що вимагала та отримала кошти  за не проведення перевірок щодо виявлення фактів реалізації  тютюнових виробів та алкогольних напоїв без відповідної ліцензії та за не накладення штрафних санкцій.

 

Одночасно, суд визначив розмір застави в розмірі понад 95 000 грн. у разі внесення яких,  підозрювана може бути звільнена з під варти з покладенням  наступних обов’язків:

не відлучатись з населеного пункту де проживає без дозволу слідчого, прокурора,  суду; повідомляти їх про зміну місця проживання; здати на зберігання слідчому свій закордонний паспорт та утриматись від спілкування зі свідками.

 

Санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від  5  до 10  років.

 

Прес – секретар                                                                                      Алла Плінська