flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжні заходи посадовим особам Житомирської митниці ДФС України

07 травня 2019, 10:42

Слідчим суддею Хмельницького міськрайонного суду  було обрано запобіжний  захід у вигляді цілодобового  домашнього арешту та домашнього арешту  трьом посадовцям Житомирської митниці ДФС України, які підозрюються у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою з використанням службового становища, поєднаного з вимаганням  неправомірної вигоди).

За матеріалами  Територіального управління  Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Хмельницькому службовці підозрюються в тому, що  будучи службовцями, з корисливих мотивів з метою збагачення за попередньою змовою групою осіб вимагали та отримали кошти  за не ініціювання проведення перевірок дотримання певною юридичною особою ,  що займається наданням митно – брокерських послуг, вимог митного законодавства України.

Обираючи запобіжний захід, суд врахував, що підозрювані раніш не судимі, мають постійне місце проживання, позитивно характеризуються, мають сім’ї  та міцні соціальні зв’язки.

 Тож найближчі два місяці підозрювані будуть зобов’язані не залишати житло у визначені в рішенні суду години;

 не відлучатись з населеного пункту де  проживають без дозволу слідчого, прокурора, суду;

повідомляти про зміну місця проживання;

 здати на зберігання  слідчому свої закордонні паспорти, а також утриматись від спілкування із вказаними в рішеннях суду особами.

Санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10  років.

 

Прес – секретар                                                                                      Алла Плінська