flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Увага! Підроблені повістки про виклик до суду

05 березня 2019, 10:15

До Хмельницького міськрайонного суду звернувся мешканець міста із повісткою про виклик до суду, в якій  було вказано, що він викликається до суду в якості відповідача на вказані день та годину у справі за позовом  акціонерного товариства  до нього про стягнення боргу.

Дана повістка виявилась підробленою, адже жодної справи щодо  чоловіка, який звернувся із так званою повісткою, в суді не зареєстровано та не розглядається.

До повістки, що отримав чоловік також було додано  роз’яснення, в якому чоловіку пропонувалось  сплатити  лише частину  заборгованості за договором у розмірі  близько 10 000 грн. до вказаної в роз’ясненні дати, що передує даті вказаній в повістці про виклик до суду, після чого  залишок боргу буде анульовано.

Крім цього, в роз’ясненні  також  вказаний рахунок для оплати, попередження про те, що  у випадку не сплати заборгованості кредитна історія буде зіпсована, та на чоловіка чекає довга судова тяганина.

Отже, якщо Ви отримали повістку про виклик до суду яка викликає у Вас певні підозри, як бути?

Ми підготували певні підказки, як впевнитись чи дійсно судова повістка надійшла із суду і як з’ясувати чи дійсно в провадженні суду перебуває справа, де Ви є учасником, отже:

  1. Усі повістки судом надсилаються від імені суду та з адреси суду;
  2. Судові повістки надсилаються із штампом на конверті «судова повістка».
  3. В повістці про виклик до суду обов’язково вказується номер справи, по якій викликається учасник процесу в форматі: код суду/номер справи/ рік справи. Для прикладу: 686/1111/19;
  4. Обов’язково вказується прізвище секретаря судового засідання, адреса суду та номер кабінету, куди слід з’явитись, суть справи та за чиїм позовом або до кого позов.
  5. Якщо ви впевнений користувач персонального  комп’ютера, Ви можете зайти на портал Судова влада України та в розділі «Стан розгляду справ» ввести своє прізвище, обрати функцію пошуку, після чого на екрані відобразяться усі справи по всім судам України, де  зазначене Ваше прізвище. Також можливо переглянути усі судові рішення по справі, дати призначень справи до розгляду.
  6. Якщо ж з персональним комп’ютером не склались відносини, в такому випадку можливо зателефонувати за номером  65-75-57 до канцелярії суду, де з’ясувати інформацію, що цікавить. Також можливо особисто звернутись до канцелярії суду, що знаходиться в приміщенні по вул. Героїв Майдану, 54 каб.  102 та особисто отримати всю необхідну інформацію.
  7. Крім того, нагадуємо, що судові повістки можливо отримувати з допомогою смс-повідомлення. Все що потрібно для цього зробити – подати відповідну заяву із зазначенням номеру телефону, на який особа бажає отримувати повідомлення, після чого про всі дати розгляду по конкретно визначеній справі, а саме по тій, по якій подавалась заява, буде отримувати смс-повідомлення.

 

 

Прес – секретар                                                                                      Алла Плінська