flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Взято під варту чоловіка, який підозрюється у сутенерстві

21 лютого 2019, 15:08

Слідчим суддею Хмельницького міськрайонного суду  було обрано запобіжний  захід у вигляді тримання під вартою  чоловіку, 1964 року народження, яка підозрюється  у  вчиненні злочину, передбаченого  ч. 2 ст.303 КК України ( сутенерство).

Так, чоловік  підозрюються в тому, що в червні 2018 року знаючи про скрутний матеріальний стан та схильність до  легкої поведінки та розпусти,  обрав і запропонував кільком дівчатам умови для зайняття проституцією, шляхом здійснення його посередництва, яке полягатиме у знайомстві та організації зустрічей  з незнайомими їй чоловіками для сприяння добровільним статевим стосункам за грошові кошти, при цьому повідомивши останнім умови, за якими він буде підшукувати осіб, що бажають отримати сексуальні послуги за кошти та особисто  отримуватиме від них замовлення щодо  надання сексуальних  послуг, у разі необхідності обумовлюватиме з клієнтами вартість надання  сексуальних послуг, та надаватиме  дівчатам підтримку і захист  у випадку будь-яких  конфліктних ситуацій з клієнтами.

Крім того, згідно обумовленої домовленості дівчата  мали отримувати від підозрюваного  частину коштів, отриманих ними за надання сексуальних послуг від клієнтів, а саме 400 грн.  за кожного з клієнтів.

 

В подальшому було  зафіксовано випадки надання дівчатами інтимних послуг та участь підозрюваного в підшукуванні клієнтів.

Санкція ч. 2 ст. 303 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк  від  4 до 7  років.

Одночасно судом визначено розмір застави що може бути внесено підозрюваним, а саме  це кошти в розмірі понад 90 000 грн., після чого на чоловіка мають бути покладені наступні обов’язки: не відлучатися з населеного пункту де проживає  без дозволу слідчого, прокурора, суду; повідомляти про зміну місця проживання; утриматись від спілкування зі свідками.

 

Прес – секретар                                                                                      Алла Плінська