flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Увага! Обрано слідчого суддю

20 лютого 2019, 16:43

Зборами суддів Хмельницького міськрайонного суду  Хмельницької області обрано  слідчим суддею з 1 березня 2019 року Бондарчука Володимира Володимировича.

Нагадаємо, попередніми рішеннями зборів слідчими  суддями обрано:

 Марцинкевича  Сергія Анатолійовича;

Вітушинську  Олександру Олександрівну;

Порозову  Інну Юріївну;

Сарбея  Олександра Федоровича.

 

Обрання ще одного суддю слідчим суддею, було зумовлено значним навантаженням на діючих слідчих суддів. Крім того, з початком  роботи Територіального управління  Державного бюро розслідувань розташованого у місті  Хмельницькому навантаження на слідчих суддів ще суттєвіше збільшилось.

Так, в середньому на розгляд  одного слідчого судді щодень надходить близько 40 різних подань та клопотань, строки  розгляду яких скорочені. Крім того, слідчі судді чергують у вихідні, досить часто робота слідчих суддів є ненормованою, та вони продовжують розглядати справи до пізньої ночі.

Справи, які перебувають на розгляді судді Бондарчука В.В. та залишаться не розглянутими станом на 1 березня 2019 року будуть передані іншим суддям в порядку авторозподілу.

Крім того, справи про адміністративні правопорушення з 1 березня 2019 року будуть розподілятись на усіх суддів лише цивільної палати.

Таке рішення було зумовлено надмірним навантаженням на суддів кримінальної палати, адже значна кількість справ розглядається колегією суддів. Так маємо ситуацію, коли деякі судді входять до більш ніж 40 колегій, при цьому маючи в провадженні ще значну кількість справ, які розглядаються суддею одноособово.

Наразі в кримінальній палаті є повноважними та працюють 9 суддів, 4 є слідчими суддями, 11 суддів працює в цивільній палаті, ще 6 суддів перебувають на різних стадіях кваліфікаційного оцінювання та не вправі здійснювати правосуддя, 4 посади є вакантними.

Незважаючи на надмірне навантаження, суддями вживається усіх  можливих заходів щодо дотримання строків розгляду справ та забезпечення громадянам доступу до правосуддя, подекуди ціною власного здоров’я, а не тільки часу понаднормово і у вихідні.

 

           Прес – секретар                                                               Алла Плінська