flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До 4 років позбавлення волі засуджено неодноразово раніш судимого за черговий грабіж

20 лютого 2019, 16:41

Вироком  Хмельницького міськрайонного суду  було засуджено до 4 років позбавлення волі  жителя Кам’янець – Подільського району, раніш неодноразово судимого за корисливі злочини,  що обвинувачувався у вчинені злочину, передбаченого  ч.2 ст. 186  КК України, ( грабіж).

Так, судом встановлено, що обвинувачений маючи не зняті та не погашені судимості, на шлях виправлення не став та вчинив новий умисний тяжкий злочин проти власності за наступних обставин.

В  серпні 2018 року керуючи транспортним засобом  та рухаючись в напрямку с. Розсоша  наближаючись до лісосмуги, вступив у суперечку з пасажиркою, так як остання відмовилась вступити в інтимні відносини. Як наслідок, чоловік вирішив  натомість заволодіти її майном, тому наказав віддати  усе майно. Жінка, побоюючись за своє життя,  віддала усі кошти що були у сумці, а це  30 грн. та вистрибнула на ходу з автомобіля.

При призначенні покарання суд врахував, що чоловік  раніше неодноразово судимий за вчинення умисних, а саме двічі у 2008 році, 2015 та у 2018 році,  в тому числі аналогічних корисливих злочинів, на шлях виправлення не став та вчинив новий умисний корисливий тяжкий злочин, до того ж через невеликий проміжок часу після відбуття покарання за останнім вироком суду, що характеризує обвинуваченого як особу, схильну до протиправних проявів, і це дає підстави вважати, що, перебуваючи на волі, він може продовжити злочинну діяльність.

З урахуванням досліджених  доказів, особи обвинуваченого, суд  призначив покарання   в межах санкції ч. 2 ст. 186 КК України ближче до мінімального розміру та на підставі ч. 4 ст. 70 КК України визначив  остаточне покарання у виді позбавлення волі за сукупністю злочинів, шляхом поглинення призначеним покаранням покарання, призначеного вироком Кам’янець-Подільського міськрайонного суду Хмельницької області  у виді 4 (чотирьох) років 1 (одного) місяця позбавлення волі.

Вирок чинності не набрав та може бути оскаржений.

Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті за посиланням: http://kmm.km.court.gov.ua/sud2218/  або ж у мережі Facebook за посиланням: https://www.facebook.com/kmm.km.court.gov.ua/ Telegram.

Прес – секретар                                                                                      Алла Плінська