flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід чоловікам, що підозрюються у викраденні, з метою подальшого збуту, зброї та військового майна з військової частини

13 лютого 2019, 16:42

Слідчим суддею Хмельницького міськрайонного суду  було обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою  двом чоловікам,  що підозрюються  у  вчиненні злочину, передбаченого  ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 410 КК України (викрадення зброї та іншого військового майна).

Так, чоловіки  підозрюються в тому, що будучи пособниками, разом із невстановленими на даний час цивільними особами, мешканцями Житомирської області, та невстановленими військовослужбовцями однієї із військових частин,  з метою незаконного збуту, за попередньою змовою группою осіб викрали зброю та інше військове майно із військової частини на суму понад 60 000 грн. Викрадене є джерелом підвищеної небезпеки для оточуючих.

Клопотання про обрання запобіжних заходів було подане до суду слідчим   Територіального управління  Державного бюро розслідувань розташованого у місті  Хмельницькому.

Одночасно судом визначено розмір застави в розмірі понад 380 000 кожному з  підозрюваних, що може бути внесена  ними, після чого покладаються наступні обов’язки:

прибувати до слідчого, прокурора, суду за кожною вимогою;

не відлучатися із населеного пункту, в якому  проживають, без дозволу слідчого, прокурора або суду;

повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання.

У разі невиконання даних обов'язків, застава звертається в дохід держави.

Санкція ч. 3 ст. 410 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років, що є особливо тяжким злочином.

Прес – секретар                                                                                      Алла Плінська