flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Призначено підготовчий розгляд по справі по обвинуваченню молодого чоловіка, що потрощив меморіальну дошку Героям Небесної Сотні та воїнів АТО і ООС в м. Хмельницькому

16 січня 2019, 16:35

Хмельницьким міськрайонним судом призначено підготовче  судове  засідання у  справі по обвинуваченню хмельничанина, 1998 року народження, у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 296 КК України ( хуліганство) на  23 січня 2019 року о  17-30 (суддя Навроцький  В.А.).

Так, чоловік   підозрюється у тому, що 8 грудня 2018 року, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння  на Майдані Незалежності в м. Хмельницькому,  зруйнував 4 стенди з фотографіями меморіальної дошки Героям Небесної Сотні та воїнів АТО і ООС .

По дорозі до Майдану Незалежності  чоловік ще  здійснив кілька ударів по ліхтарю освітлення пам’ятнику «Віра, Надія, Любов». Перед  цим ця ж особа на вулиці Володимирській «вступила у нерівний бій» із сміттєвими контейнерами, наносячи  удари ногами та руками, на вулиці ж Героїв Майдану демонструвала непристойні жести на камери відеоспостереження.

Санкція ч. 1 ст. 296 КК України передбачає покарання у виді штрафу, арешту на строк до  6 місяців або  обмеження волі на строк до  5 років.

Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті за посиланням: http://kmm.km.court.gov.ua/sud2218/  або ж у мережі Facebook за посиланням: https://www.facebook.com/kmm.km.court.gov.ua/ Telegram.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Прес – секретар                                                                                      Алла Плінська