flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сів за кермо мотоцикла не маючи прав, не маючи навиків водіння, в стані алкогольного сп’яніння та й узяв пасажира без шолома, - винесено вирок винуватцю в смерті пасажира

12 листопада 2018, 16:39

Вироком  Хмельницького міськрайонного суду  було засуджено до 5 років позбавлення волі   мешканця Хмельницького району, що обвинувачувався у вчинені злочину, передбаченого  ч.2 ст. 286  КК України, (Порушення правил безпеки дорожнього руху  або експлуатації транспортного засобу,  що спричинило смерть потерпілого).

Так, судом встановлено, що обвинувачений, 1990 року народження, не володіючи посвідченням водія, не маючи навиків керування транспортним засобом, 11 травня 2018 року сів за кермо мотоцикла без бокового причепу та, в порушення вимог Правил дорожнього руху України, керуючими цим мотоциклом в стані алкогольного сп’яніння, здійснюючи перевезення пасажира без мотошолома,  рухаючись по польовій дорозі в напрямку одного із сіл Хмельницького району  допустив падіння вказаного мотоцикла лівою стороною на  дорожнє покриття, внаслідок чого пасажир мотоцикла помер через 5 днів в лікарні.

В судовому засіданні обвинувачений пояснив, що дійсно перевозив пасажира без мотошолома, через взмах рукою потерпілим, не втримав мотоцикла та допустив його падіння.  Потерпілого обвинувачений залишив на місці події, а сам потягнув мотоцикл до найближчого села, де разом із знайомими вживали спиртні напої аж до прибуття поліції, яка і повідомила, що потерпілого доставлено до  лікарні. Потерпілого було виявлено випадковим перехожим, який і викликав швидку допомогу.

Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті за посиланням: http://kmm.km.court.gov.ua/sud2218/  або ж у мережі Facebook за посиланням: https://www.facebook.com/kmm.km.court.gov.ua/ Telegram.

 

Прес – секретар                                                                                      Алла Плінська