flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід в.о. директора будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів, що підозрюється у фіктивному зарахуванні до установи громадян, які там не проживали для заволодіння коштами

02 листопада 2018, 09:14

Слідчим суддею Хмельницького міськрайонного суду  було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, який полягає у забороні залишати своє місце проживання в період часу з 23 год. 00 хв. по 06 год. 00 хв. жінці, яка підозрюється у вчиненні злочинів, передбачених   ч. 2 ст. 191, ч.1 ст. 366 КК України (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою  особою своїм службовим становищем, службове підроблення).

Жінка, підозрюється в тому, що в період часу з лютого 2011 року по березень 2013 року, перебуваючи на посаді тимчасово виконуючого обов’язки директора будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів, будучи службовою особою,  використовуючи організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, зловживаючи своїм службовим становищем та наданими їй повноваженнями, всупереч інтересам служби, з корисливих мотивів, достовірно знаючи порядок та умови прийняття, утримання і відрахування з будинку-інтернату громадян похилого віку та інвалідів, діючи єдиним умислом, протягом 2011-2013 років створила умови щодо фіктивного зарахування до будинку-інтернату громадян, які постійно чи тимчасово проживають на території сіл Волочиського району і в більшості являються особами без постійного місця проживання на повне державне утримання, а також зарахування громадян вказаної категорії на повне державне забезпечення без належних документів та правових підстав з метою подальшого заволодіння коштами, які виділялися з бюджету на їх утримання, заволоділа бюджетними коштами на загальну суму понад  120 000 гривень, якими розпорядилася у власних цілях.

 

Санкція ч. 2 ст. 191, ч.1 ст. 366 КК України  передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк  від 2 до  5 років  з позбавленням права обіймати  певні посади  чи займатися певною діяльністю.

Обираючи запобіжний захід, суд врахував, що жінка  вперше притягається до кримінальної відповідальності, розлучена, на утриманні має неповнолітнього сина та матір-інваліда, в інтернаті жінка вже тривалий час не працює, тож суд звільнив її з під варти в залі суду та поклав наступні обов’язки:

повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання;

- утриматись від спілкування зі свідками в даному кримінальному провадженні;

- здати на зберігання слідчому, який здійснює досудове розслідування у цьому кримінальному провадженню, свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну.

 

Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті за посиланням: http://kmm.km.court.gov.ua/sud2218/  або ж у мережі Facebook за посиланням: https://www.facebook.com/kmm.km.court.gov.ua/ Telegram.

 

Прес – секретар                                                                                      Алла Плінська