flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід неповнолітньому, що підозрюється у вбивстві бабусі та підпалі будинку з тілом, з метою приховування слідів злочину

12 жовтня 2018, 13:36

Слідчим суддею Хмельницького міськрайонного суду  було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави неповнолітньому, що підозрюється у вчиненні злочинів, передбачених п. 6 ч. 2 ст. 115  (умисне вбивство з корисливих мотивів), ч. 4 ст. 187(розбій), ч. 2 ст. 194 (умисне знищення майна шляхом підпалу) КК України.

Молодий чоловік, 2001 року народження   підозрюється у тому, що з метою заволодіння коштами прийшов в будинок старенької, 1942 року народження, що знаходиться в одному із сіл Шепетівського району на Хмельниччині та не з пустими руками, а маючи при собі заздалегідь приготоване знаряддя злочину – камінь. Підозрюваний каменем наніс кілька ударів старенькій по голові та вирвав у жінки матерчатий згорток із грішми. Від отриманих травм  жінка померла на місці події. Юнак же з метою приховання слідів злочину, в кімнаті будинку бабусі,  підпалив речі та переконавшись що горіння триває зник з місця події.

Санкція п. 6 ч. 2 ст.115, ч. 4 ст. 187, ч. 2 ст. 194 КК України  передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Обираючи запобіжний захід, суд врахував, що підозрюваний  раніше до кримінальної відповідальності не притягувався, не працює, за місцем проживання загалом характеризується негативно, відвідує гральні заклади та товаришує з особами, схильними до правопорушень.

Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті за посиланням: http://kmm.km.court.gov.ua/sud2218/  або ж у мережі Facebook за посиланням: https://www.facebook.com/kmm.km.court.gov.ua/ Telegram.

Прес – секретар                                                                                      Алла Плінська