flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід офіцеру, який обіцяв посприяти військовому у включенні його в списки національного контингенту для участі в Місії ООН

04 жовтня 2018, 16:35

Слідчим суддею Хмельницького міськрайонного суду  було обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання офіцеру, який підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.369-2 КК України(зловживання впливом)

Військовий  підозрюється у тому, що перебуваючи на посаді старшого офіцера відділу психологічного супроводу Управління морального-психологічного забезпечення Збройних сил України, маючи умисел на одержання у неправомірної вигоди від військовослужбовця однієї з частин, повідомив останньому, що  може посприяти у включенні  в списки національного контингенту для участі в Місії ООН зі стабілізації у Демократичнії Республіці Конго.

В подальшому  підозрюваний отримав від військового неправомірну вигоду в розмірі 5000 доларів США за «свої послуги», після  чого і  був затриманий правоохоронцями.

Санкція ч. 2 ст. 369-2 КК України передбачає покарання у виді штрафу від семисот п’ятдесяти до однієї тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Обираючи запобіжний захід, суд врахував, що підозрюваний  раніше до кримінальної відповідальності не притягувався, є учасником бойових дій та інвалідом війни ІІ групи, має міцні соціальні зв’язки, разом з тим, підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, за яке законом передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк на строк  від двох до п’яти  років.

Тож суд зобов’язав  військового здати закордонний паспорт, а також  повідомляти слідчого, прокурора чи суд, залежно від стадії кримінального провадження, про зміну свого місця проживання.

Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті за посиланням: http://kmm.km.court.gov.ua/sud2218/  або ж у мережі Facebook за посиланням: https://www.facebook.com/kmm.km.court.gov.ua/ Telegram.

Прес – секретар                                                                                      Алла Плінська