flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

60 тисяч євро просить стягнути з Російської Федерації вдова військового

26 вересня 2018, 13:07

До суду з позовом до Російської Федерації про стягнення моральної шкоди в розмірі 60 000 євро звернулась вдова загиблого військовослужбовця в своїх інтересах та інтересах малолітньої доньки. На обгрунтування вимог позивачка зазначила, що  чоловік  відповідно до  розпорядження  Адміністрації Державної прикордонної служби України у складі маневреної групи  виконував завдання   з посилення охорони державного  кордону на ділянках   з Російською Федерацією в Донецькій області.

В липні 2014 року під час виконання завдання щодо евакуації травмованих колег біля м. Шахтарськ, БТР-80, яким керував чоловік позивачки  підірвався на фугасі збройних формувань Російської Федерації.  Загинув чоловік позивачки та ще один військовослужбовець, зазнали поранень 8 військових.

Рішенням Хмельницького міськрайонного суду від 2017 року  встановлено факт загибелі чоловіка позивачки при виконанні обов’язку  військової служби із захисту Батьківщини у місті Шахтарську Донецької області внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.

Жінка вказує, що є загальновідомим факт  військової агресії Російської Федерації проти України, в результаті чого загинув її чоловік, тож саме Російська Федерація повинна нести відповідальність за військові дії, в результати якої гинуть Українці, і саме з цієї країни  слід стягнути моральну шкоду на її користь, завдану загибеллю чоловіка та батька.

Наразі судом відкрито провадження по справі та призначено справу до судового розгляду.

Яким буде рішення суду повідомимо додатково.

 

 

Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті за посиланням: http://kmm.km.court.gov.ua/sud2218/  або ж у мережі Facebook за посиланням: https://www.facebook.com/kmm.km.court.gov.ua/ Telegram.

 

Прес – секретар                                                                                      Алла Плінська