flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інспектори патрульної поліції, що вимагали кошти за непритягнення до відповідальності водія на підпитку, перебуватимуть під вартою

05 вересня 2018, 13:44

Слідчим суддею Хмельницького міськрайонного суду  було обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою строком на два місяці двом інспекторам  патрульної  поліції Хмельницького, які підозрюються у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України  (одержання неправомірної вигоди службовою особою вчиненої за попередньою змовою групою осіб).

Чоловіки підозрюються в тому, що вимагали 20 000 грн. у водія , якого зупинили та запідозрили  у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП – керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння.

Нагадаємо, що санкція ч. 1 ст. 130 КУпАП за керування особою в стані/з ознаками  алкогольного сп’яніння передбачає  стягнення у вигляді штрафу в розмірі 10 200 грн. та 1 рік позбавлення права керування транспортним засобом.

 

Санкція  ж ч. 3 ст. 368 КК України  передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк  від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади.

Одночасно слідчим суддею визначено розмір застави та її розмір складає понад 110 000 грн. кожному.

 

Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті за посиланням: http://kmm.km.court.gov.ua/sud2218/  або ж у мережі Facebook за посиланням: https://www.facebook.com/kmm.km.court.gov.ua/ Telegram.

 

Прес – секретар                                                                                      Алла Плінська