flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Хмельницьким міськрайонним судом взято під варту молодиків, що займались розбоєм в м. Староконстянтинів Хмельницької області

23 березня 2018, 11:43

Слідчим суддею Хмельницького міськрайонного суду 22 березня 2018 року було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою трьом чоловікам, які  підозрюються у вчиненні  кількох нападів на потерпілих з метою заволодіння їх майном.

Так, молодики 1994 – 1995 років народження, діючи втрьох, за попередньою змовою між собою  в м. Староконстянтинів  на початку березня цього року, одягнувши балаклави зайшли до одного з кіосків на місцевому ринку та погрожуючи зброєю жінці підприємцю вимагали  готівкові кошти, які жінка віддала усвідомлюючи реальність погроз нападників. Отримавши бажане, нападники покинули кіоск та наступного дня розподіливши кошти між собою,  витратили на власні потреби.

За кілька днів, ці ж особи,  знову ж таки у балаклавах,  проникли до іншого магазину в м. Староконстянтинів з тією ж метою – заволодіти коштами. Молодики, як і попереднього разу, розподілили між собою ролі, то ж поки один із них погрожував зброєю  потерпілій, що на той час перебувала в магазині, та давав їй певні вказівки, інші двоє з допомогою спецзасобів проникли в замкнене приміщення, де заволоділи  коштами, цигарками та алкогольними напоями.

Дії чоловіків кваліфіковано за ч. 3ст.187 КК України (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, яка зазнала нападу, або з погрозою застосування такого насильства (розбій), поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище, вчинений повторно, за яке передбачено покарання у вигляді позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна

 Щодо подальшого розгляду справи інформуватимемо додатково. Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті за посиланням: http://kmm.km.court.gov.ua/sud2218/  або ж у мережі Facebook за посиланням: https://www.facebook.com/kmm.km.court.gov.ua/ Telegram.

Прес – секретар                                                          Алла Плінська