flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Нічний вояж панянки під дією оковитої або як насвідчити на іспитовий строк

06 лютого 2018, 12:20

Хмельницьким міськрайонний судом було затверджено  угоду про визнання винуватості у вчиненні злочинів передбачених частиною 1 статті 383 (умисні дії, які виразились у завідомо неправдивому повідомленні слідчому про вчинення злочину) та частиною 2 статті 384 КК України(умисні дії, які виразились в завідомо неправдивому показанні потерпілого, наданому органу, що здійснює досудове розслідування, поєднаному з обвинуваченням у тяжкому злочині), що була укладена між жінкою, 1981 року народження, раніше судимою за частиною 1 статті 185 КК України до 50 годин громадських робіт та прокурором Хмельницької місцевої прокуратури.

Так, встановлено вироком суду, що панянка в грудні 2017 року зателефонувала до служби „102” Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області та повідомила, що на неї напала група невідомих осіб та, погрожуючи предметом, схожим на пістолет, заволоділи її сумочкою, документами, що були в ній та грошовими коштами в сумі 2800 грн. Після цього, „потерпіла”,  перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, особисто подала заяву про вчинення злочину  слідчому поліції, де її було попереджено про кримінальну відповідальність за статтею 383 КК України, за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину.

В подальшому, вже у статусі потерпілої, будучи письмово попередженою слідчим про кримінальну відповідальність, передбачену ст. 384 КК України за завідомо неправдиве показання потерпілого під час провадження досудового розслідування,  діючи умисно, усвідомлюючи, що повідомлені нею відомості не відповідають дійсності, під час допиту в якості потерпілого, все ще перебуваючи під дією оковитої, повідомила про вчинення відносно неї розбійного нападу, поєднаного із погрозою застосування предмету, схожого на пістолет марки «ПМ», вчиненого за попередньою змовою групою осіб, достовірно знаючи, що повідомлених нею слідчому подій взагалі не було.

В судовому засіданні обвинувачена повністю визнала вину у скоєному та просила затвердити суд угоду про визнання винуватості.

Як наслідок, жінка впродовж півтора роки буде  періодично з'являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Вирок чинності не набрав, та впродовж 30 днів може бути оскаржений.

*Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду

Щодо подальшого розгляду справи інформуватимемо додатково, слідкуєте за оновленнями на нашому сайті за посиланням:

https://kmm.km.court.gov.ua/sud2218/,

а також шукайте нас у Facebook та Telegram.

Прес – секретар                                                                                     Алла Плінська