flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд пом’якшив покарання водію-саперу, в якого поліція знайшла канабіс

18 грудня 2023, 10:35

Хмельницький міськрайонний суд розглянув у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження стосовно жителя Одеси, що служить водієм-сапером інженерно-саперного батальйону однієї із військових частин, за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого частиною 1 статті 309 КК України. Військовослужбовець, як довело слідство, незаконно придбав, перевозив та зберігав наркотичні засоби без мети збуту.   

Так, у жовтні поточного року, перебуваючи в Білгород-Дністровську Одеської області, підібрав під лавкою пакунок із канабісом, загальною масою 29,03 грама. Наступного дня працівники УПП В Хмельницькій області на блокпості автодороги поблизу села Скаржинці Хмельницького району при проведенні поверхневої перевірки у відповідності до ст.34 Закону України «Про Національну поліцію», виявили цю наркотичну речовину в особистих речах військовослужбовця. 

Винуватість чоловіка у вчинені кримінального правопорушення була підтверджена  дослідженими в ході судового розгляду доказами. Сам обвинувачений показав, що дійсно здійснив злочин і у скоєному розкаюється. Він співпрацював із слідством, просив суворо не карати та призначити йому мінімальне покарання у виді штрафу, оскільки має скрутне матеріальне становище.

У чоловіка на утримані троє неповнолітніх дітей, він добровольцем мобілізувався в лави ЗСУ, маючи право на відстрочку. За місцем служби та проживання характеризується позитивно. Тож суд взяв це до уваги. Разом із тим обтяжуючих покарання обставин не встановлено.

Суд призначив військовослужбовцю покарання із застосуванням статті 69 КК України(призначення більш м’якого покарання, ніж передбачено законом) у виді штрафу в розмірі 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 8500 гривень. Також із нього стягнуто 956 гривень документально підтверджених витрат за проведення експертизи на користь держави. Вилучений засіб «канабіс», вагою 29,03 грами після набрання вироком законної сили  буде знищено. На вирок може бути подана апеляційна скарга.

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду