flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Скористався загубленою банківською карткою та отримав судимість за двома статтями КК України

15 листопада 2023, 11:34

Житель села Нареквичі Хмельницького району, перебуваючи в обласному центрі, підібрав на землі загублену банківську картку Приватбанку, що підтримує функцію безконтактної оплати та не потребує введення пін-коду й одразу ж нею скористався. Молодий чоловік здійснив чотири покупки різної вартості на загальну суму 2627 гривень. Відтак вчинив одразу два кримінальні правопорушення, передбачені ч. 4 ст. 185 КК України(крадіжка в умовах воєнного стану) та ч. 1 ст. 357 КК України (викрадення офіційного документу, вчиненого з корисливих мотивів).

Допитаний в судовому засіданні, обвинувачений  повністю визнав свою вину та щиро розкаявся. Окрім того, відшкодував потерпілому завдану матеріальну шкоду в повному об’ємі. Обставин, які обтяжують покарання, не виявлено.   

Хмельницький міськрайонний суд призначив молодику покарання за ч. 1 ст. 357 КК України - у виді одного року обмеження волі, а за  ч. 4 ст. 185 КК України - у виді п’яти  років позбавлення волі. За сукупністю кримінальних правопорушень, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, обвинуваченого позбавили волі на п’ять років. Разом із тим, на підставі ч. 1 ст. 75 КК України  суд звільнив чоловіка від відбування призначеного покарання, встановивши йому два роки іспитового строку.  

На вирок може бути подана апеляційна скарга до Хмельницького апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду