flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд покарав хмельничанина, який поливав словесним брудом Україну під церквою

14 листопада 2023, 12:38

Хмельницький міськрайонний суд виніс вирок хмельничанину, який, перебуваючи поблизу Свято-Покровського кафедрального собору у Хмельницькому, публічно заперечував російську агресію, закликав до підтримки рішень та дій держави-агресора та до невизнання поширення державного суверенітету України на тимчасово окуповані території. Події, що відбулися у травні поточного року, обурили місцеве населення та набули певного розголосу.

 22 червня 2023 року між прокурором відділу нагляду за додержанням законів територіальними органами поліції Хмельницької обласної прокуратури  і обвинуваченим  в присутності захисника було укладено угоду про визнання винуватості у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111-1 КК України(колабораційна діяльність). Чоловік щиро розкаявся та активно сприяв розкриттю злочину.

Суд встановив, що хмельничанин обґрунтовано обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення за даною статтею, затвердив угоду та призначив узгоджене сторонами покарання у виді позбавлення права обіймати посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих і адміністративно-господарських функцій в органах державної влади та місцевого самоврядування строком на десять років.

На вирок може бути подана апеляційна скарга протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду