flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд виніс вирок черговому обвинуваченому в колабораційній діяльності

23 жовтня 2023, 15:02

Сьогодні Хмельницький міськрайонний суд розглянув справу з обвинувачення в колабораційній діяльності згідно ч. 1 ст. 1111 КК України літнього хмельничанина, який, будучи громадянином України, заперечував здійснення збройної агресії проти нашої країни, а також встановлення та утвердження тимчасової окупації частини її території.

Достатньою доказовою базою для слідства стали чотири публікації, розміщенні впродовж 2022 року  на сторінці забороненої в Україні соціальної мережі «Однокласники». В них чоловік звинувачував так званих «укрофашистів» у нібито розстрілі дітей на Донбасі, визнавав законним утворення псевдореспублік ДНР І ЛНР, звинувачував Європейські країни в протидії «благим намірам» Росії, вихваляв ліквідованого терориста.

У кінці вересня прокурор Хмельницької обласної прокуратури уклав із  обвинуваченим угоду про визнання винуватості у вчиненні вказаного кримінального правопорушення. Чоловік повністю визнав свою вину, щиро розкаявся, активно сприяв розкриттю злочину та вперше притягується до кримінальної відповідальності, що пом’якшило йому покарання. Обставини, що обтяжують покарання, відсутні.

Суд цю угоду затвердив і призначив покарання у виді позбавлення права обіймати посади, пов’язанні з виконанням організаційно-розпорядчих і адміністративно-господарських функцій, на строк 10 десять років. На вирок може бути подана апеляційна скарга протягом тридцяти днів з дня проголошення.

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду