flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Житель Лісових Гринівець отримав 7 років реального строку за викрадення велосипеду. Чому саме?

17 жовтня 2023, 14:07

Уже маючи дві непогашені судимості за вчинення злочинів проти власності, при чому отриманих під час дії військового стану, 22-річний житель Хмельницького району злегковажив утретє. В квітні поточного року, прогулюючись поблизу ставка в Лісових Гринівцях, хлопець помітив трьох малолітніх дітей із велосипедами неподалік. Повністю усвідомлюючи небезпечні наслідки для себе, він  відібрав у одного із хлопчиків велосипед та в подальшому розпорядився ним на власний розсуд.

У кінці вересня з письмової згоди потерпілого прокурор Хмельницької окружної прокуратури уклала з обвинуваченим угоду про визнання винуватості. Беручи до уваги   щире каяття обвинуваченого та відсутність будь-яких претензій зі сторони потерпілого з урахуванням особи винного, сторони узгодили міру покарання за ч.4 ст.186 КК України (Грабіж, вчинений у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану) у виді позбавлення волі строком на 7 років.

Хмельницький міськрайонний суд цю угоду затвердив. Тож хлопець, який мав усі шанси звернути із хибного шляху та повернутися до нормального життя, проведе кращі молоді роки за ґратами.  

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, тобто впродовж 30 днів із дня його проголошення.

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду