flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Хмельничанин, який більше двох років незаконно надавав послуги мобільного зв’язку, отримав покарання

17 жовтня 2023, 14:03

30-літній хмельничанин майже два із половиною роки поспіль незаконно надавав клієнтам послуги з міжнародного мобільного зв’язку із  комп’ютерів, встановлених у власній квартирі та квартирі своєї матері. Налаштувавши спеціальне програмне забезпечення та втрутившись у роботу електронних комунікаційних мереж, отримував неконтрольовані державою доходи. Слідству вдалося довести спричинену шкоду: 204 гривні ПрАТ «ВФ УКРАЇНА» та 6000 тисяч гривень - ПрАТ «КИЇВСТАР».  

Незаконну діяльність молодий чоловік провадив із квітня 2020 року по  грудень 2022 року. З допомогою спеціальних налаштувань та кількох десятків  заздалегідь придбаних сім-карт він успішно втрутився у єдиний технологічний процес та брав у ньому участь поряд із вітчизняними та закордонними офіційними постачальниками стільникового зв’язку.    

Ще у період проведення досудового розслідування всі незаконно отримані кошти чоловік відшкодував в добровільному порядку.

Хмельницький міськрайонний суд визнав вину обвинуваченого доведеною повністю. Суд врахував, що хмельничанин притягується до кримінальної відповідальності вперше. Він повністю визнав свою вину та відшкодував завдану шкоду, щиро розкаявся в скоєному та активно сприяв розкриттю злочину, має до того ж  на утриманні неповнолітню дитину, що пом’якшує покарання. Обставин, які обтяжують покарання, судом не встановлено. 

Чоловіку було призначене покарання за ч. 5 ст. 361 КК України (несанкціоноване втручання в роботу електронних комунікаційних мереж) із застосуванням ст. 69 КК України (призначення більш м’якого покарання, ніж передбачено законом) у виді позбавлення волі строком на 5 років. Водночас суд звільнив засудженого від призначеного покарання та встановив два роки іспитового строку.

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду