flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Майор Хмельницького обласного ТЦК отримав покарання за зловживання впливом

26 вересня 2023, 14:31

Хмельницький міськрайонний суд виніс вирок майору Хмельницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, обвинуваченому в зловживанні впливом на членів військово-лікарської комісії згідно з  ч. 2 ст. 369-2 КК України.

Як встановив суд, 18 липня, перебуваючи в гаражному масиві, старший офіцер запропонував одному з військовозобов’язаних вирішити його «проблему» за 2000 доларів, здійснивши вплив на членів військово-лікарської комісії Хмельницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки під час прийняття ними рішення про непридатність до військової служби.

16 серпня заступник керівника Хмельницької спеціалізованої  прокуратури та  обвинувачений  в присутності захисника уклали угоду про визнання винуватості в повному обсязі. Сторони узгодили між собою призначення покарання у виді штрафу в розмірі 4400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 74 800 гривень, а також додаткового покарання у виді позбавлення права обіймати посади, пов’язані із організацією, забезпеченням та здійсненням військового обліку військовозобов’язаних та призовників територіальними центрами комплектування та соціальними підтримки, на строк 1 рік. Обвинувачений свою вину у вчиненні кримінального правопорушення повністю визнав та розкаявся  у скоєному.  

Переконавшись, що укладення угоди сторонами було добровільним, без примусу, чи погроз, суд укладену угоду затвердив, при цьому винесений попередньо запобіжний захід у вигляді домашнього арешту скасував. 

На вирок може бути подана апеляційна скарга  протягом тридцяти днів з дня проголошення.

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду