flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Необдуманий вчинок обернувся для військового фельдшера судимістю

26 червня 2023, 14:47

Хмельницький міськрайонний суд розглянув справу зі звинувачення фельдшера поліклініки Державного науково-дослідного інституту випробувань та сертифікації озброєння та військової техніки  із Черкас в  порушенні статутних правил взаємовідносин між військовослужбовцями за відсутності відносин підлеглості відповідно до ч. 2 ст. 406 КК України. Чоловік є учасником бойових дій та військовослужбовцем.

У кінці квітня минулого року в одному з гуртожитків міста Хмельницького під час тимчасової дислокації  НДІ медик установи, будучи напідпитку, накинувся з кулаками на капітана, який раніше наклав на нього нібито несправедливе грошове стягнення. Внаслідок ударів той отримав легкі тілесні ушкодження обличчя та тулуба у вигляді синяків. Розняли чоловіків інші військовослужбовці.

У скоєному обвинувачений щиро розкаявся та попросив вибачення в постраждалого. Враховуючи ступінь тяжкості покарання, суд врахував цю обставину, як пом’якшуючу та призначив фельдшеру покарання у виді позбавлення волі строком на два роки. Водночас звільнив від відбування покарання з випробовувальним терміном на один рік.  

Контроль за поведінкою засудженого суд поклав на командира військової частини, а в разі його звільнення з військової служби на уповноважений орган з питань пробації за місцем проживання. На вирок може бути подана апеляційна скарга протягом тридцяти днів з дня проголошення.  

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду