flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд покарав військовослужбовця з Хмельницького за придбання амфетаміну

09 червня 2023, 13:28

7 червня Хмельницький міськрайонний суд виніс вирок військовослужбовцю,  який   звинувачується у незаконному придбані амфетаміну.

У січні 2023 року кулеметник військової частини із Хмельницького,  перебуваючи у Словянську Донецької області, за допомогою мобільного застосунку «Телеграм» у невстановленої в ході досудового розслідування особи, замовив «амфетамін» для власного вживання. Невдовзі солдат забрав посилку з психотропною речовиною у відділені  «Нової Пошти» в Хмельницькому, однак додому її не доніс, адже змушений був віддати працівникам поліції. Вилучений амфетамін масою 1, 8 грама віднесено до психотропних речовин великих розмірів.  

Хмельницький міськрайонний суд кваліфікував вчинок  військовослужбовця  за частиною 2 статті 309 КК України, як умисні дії, які виразилися в незаконному придбанні, зберіганні та пересиланні психотропної речовини без мети збуту.  

Дослідивши матеріали справи, суд визнав ряд обставин, що пом’якшують покарання. Обвинувачений сприяв розкриттю злочину, щиро розкаявся, є учасником бойових дій, має два поранення, пов’язанні із захистом Батьківщини, утримує неповнолітню дитину, на обліках у лікаря нарколога та психіатра не перебуває. Обтяжуючих обставин суд не встановив, а тому призначив найм’якше в данному випадку покарання – штраф у розмірі 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 17 тисяч гривень. Окрім того обвинувачений має сплатити державі 755 гривень документально підтверджених витрат на залучення експерта.

На вирок може бути подана апеляційна скарга до Хмельницького апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду