flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Житель Хмельницького сяде до в’язниці десятий раз

07 червня 2023, 12:56

Житель Хмельницького, який є уродженцем Білої Церкви, і вже дев’ять разів був судимий Білоцерківським міськрайонним судом за грабежі, кражі та операції з наркотиками, сів на лаву підсудних знову. При цьому 36 - річний чоловік ще навіть не відбув попередню судимість.   

Хмельницький міськрайонний суд розглянув два десятки епізодів викрадення товарів із різних магазинів обласного центру, в яких був задіяний обвинувачений упродовж 2021 року. Чоловік здебільшого викрадав з полиць магазинів недешевий алкоголь, жіночі та чоловічі парфуми, рідше аксесуари та одяг. В одному із епізодів, зафіксованих правоохоронцями, злодій поцупив чоловічу барсетку із телефоном та особистими речами з салону припаркованого автомобіля.  

У суді обвинувачений повністю визнав свою вину, активно сприяв розкриттю кримінальних правопорушень, до того ж має тяжке захворювання, що пом’якшило йому покарання. Обставиною, яка обтяжує покарання є рецидив злочинів.

Суд визнав чоловіка винуватим у пред’явленому обвинуваченні за кількома статтями Кримінального кодексу України: за ч.2 ст.15(закінчений замах на вчинення кримінального правопорушення), за ч.2 ст.185 КК України(крадіжка, вчинена повторно), за ч.3 ст.185 КК України(крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення). Відповідно до закону, пішовши шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, суд визначився з остаточним вердиктом обвинуваченому - це 4 роки, 6 місяців позбавлення волі.  

На вирок може бути подана скарга до Хмельницького апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду