flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд зобов’язав зареєстрованих в одній квартирі сплатити чималий борг «Хмельницьктеплокомуненерго»

15 травня 2023, 11:08

Хмельницький міськрайонний суд стягнув солідарно з двох братів та сестри, що зареєстровані в одній квартирі, майже 68 тисяч гривень заборгованості з постачання теплової енергії  та гарячої води  на користь Міського комунального  підприємства «Хмельницьктеплокомуненерго». Таку суму боргу споживачі накопичили, згідно встановлених тарифів, від початку 2021-го року.   

«Незважаючи на неодноразові попередження про необхідність повного погашення заборгованості, відповідачі здійснюють неналежну оплату за надані підприємством послуги з постачання теплової енергії та гарячої води, чим порушують зобов’язання», - йдеться в матеріалах  справи. Викладені обставини  позивач підтвердив відповідними розрахунками. Вказані факти відповідають правовідносинам сторін, що регулюються цивільним  законодавством  та дають суду підстави для задоволення позову.

Сторони на засідання не з’явилися, тож при відсутності заперечень з боку позивача, суд розглянув справу без них та виніс заочне рішення. Окрім суми заборгованості, боржники зобов’язані сплатити на користь «Хмельницьктеплокомуненерго» ще й судовий збір у розмірі  2684 гривень, приблизно по 900 гривень з кожного.

Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана позивачем до Хмельницького  апеляційного  суду  протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду