flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вчинив ДТП та запив стрес. Суд покарав 19-літнього водія

12 травня 2023, 12:38

34000 гривень штрафу та позбавлення права керування транспортними засобами на три роки – таке покарання призначив  Хмельницький міськрайонний суд 19 – літньому хмельничанину, який, будучи неуважним на дорозі, не впорався з керуванням та допустив наїзд на бордюр. При цьому юнак пошкодив як і сам бордюр, так і авто.

Потрапивши в неприємну ситуацію, розгублений правопорушник ще більше її погіршив, адже одразу після ДТП, перед проведенням уповноваженою особою медичного огляду з метою встановлення стану алкогольного сп'яніння, випив спиртного. Результат аналізу на алкоголь  показав 0,36 проміле. Доказами в суді стали данні фотознімків та відеозаписів, на яких були зафіксовані обставини вчинення правопорушень, а також письмові зізнавальні поясненнями самого водія.

Будучи належно повідомленим, у судове засідання хлопець не з’явився, тож суд розцінив його вчинок, як намір уникнути відповідальності. Дії водія суд кваліфікував за ст. 124 КУпАП, як порушення правил дорожнього руху та за ч. 4 ст. 130 КУпАП, як вживання алкоголю після ДТП та до проведення медогляду. При цьому адміністративне стягнення призначено в межах санкції, встановленої за більш серйозне правопорушення з числа вчинених.

Постанова може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду протягом десяти днів з дня її винесення. 

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду