flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тричі судимий хмельничанин отримав покарання за напад на дітей

03 травня 2023, 12:21

Хмельницький міськрайонний суд розставив усі крапки та на шість років позбавив волі хмельничанина, який вчинив напад, поєднаний з насильством на двох школярів.

Інцидент стався ще в лютому 2019 року. Тоді, будучи напідпитку, чоловік посеред білого дня напав на малолітніх хлопців поблизу навчально-виховного об’єднання №28 аби відібрати в них мобільні телефони. А через те, що діти  почали чинити опір став одночасно душити за шиї обох. У момент, коли перелякані і заплакані школярики вже віддавали свої телефони, нападник приставив до шиї одного з них лезо ножа, залишивши поріз, який за своїм характером відноситься до легких тілесних ушкоджень. Хлопців урятував учитель фізкультури, який, вступив із нападником у боротьбу і таки приборкав його. Свідки викликали на місце події слідчо-оперативну групу і зловмисника затримали.

Як виявилося, нападник був уже тричі судимий за грабежі, крадіжки й незаконне заволодіння транспортним засобом. Цього ж разу Хмельницький міськрайонний суд інкримінував йому ч.1 ст.187 КК України (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи).   

В якості обставин, які обтяжують покарання обвинуваченого, суд врахував рецидив злочинів, вчинення кримінального правопорушення щодо малолітніх та вчинення кримінального правопорушення особою, що перебуває в стані алкогольного сп’яніння. Обставин, які пом’якшують покарання обвинуваченого суд не виявив.

На вирок може бути подана скарга до Хмельницького апеляційного суду    протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду