flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДСА показала ситуацію з вільним вакансіями в апаратах судів України. Цифри вражають!

10 квітня 2023, 16:02

Війна та незадовільне фінансування,  зокрема вкрай занижені заробітні плати працівників апаратів судів, що є професійними досвідченими юристами,  зробили свою справу.  Суди України переживають катастрофічний відтік працівників апаратів, а відтак - кадровий голод.  Кількість вільних вакансій в апаратах судів за офіційним переліком, який склала Державна судова адміністрація України, вражає.

Так в апаратах апеляційних судів України вільними за останніми даними є майже 600 вакансій. В апаратах місцевих судів – майже 2200. Найбільше суди потребують головних та провідних спеціалістів, секретарів судових засідань, фахівців з інформаційних технологій і, навіть, помічників суддів.

Схоже, найскладніша ситуація склалася з кадровим забезпеченням апаратів міськрайонних, районних та міських судів Дніпропетровській області – 180 актуальних вакансій. Відповідно в Одеській області -107, а в Харківській 163.

На Хмельниччині з огляду на категорію таких судів не вистачає 43 працівників апаратів. Окрім того – апарату Господарського суду Хмельницької області бракує 26 працівників, окружного адміністративного -  9 .

Докладно:

 Орієнтовний перелік вакантних посад в апаратах апеляційних судів  

 Орієнтовний перелік посад в апаратах місцевих судів

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду