flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд покарав ухилянта від служби під час мобілізації

27 березня 2023, 14:59

34-річний хмельничанин, який засвідчив власним підписом отримання повістки, до Хмельницького об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки в призначений час так і не з’явився, про причини неявки не повідомив. Чоловік є військовозобов’язаним, придатним за станом здоров’я для проходження військової служби. Правових підстав для відстрочки від призову він не мав.

Як з’ясував Хмельницький міськрайонний суд, поважних причин неявки в обвинуваченого не було, таким чином він просто ухилився від призову. Такі дії підлягають кримінальній відповідальності за ст. 336 КК України – ухилення від призову на військову службу під час мобілізації на особливий період.

На засіданні суду чоловік свою вину у пред’явленому обвинуваченні визнав повністю, щиро розкаявся та повністю визнав себе винним у вчиненні інкримінованого злочину. Раніше він не був судимий, одружений та  має на утриманні малолітню дитину, за місцем проживання характеризується позитивно. Обставин, що обтяжують покарання суд не виявив.

Суд призначив ухилянту покарання у виді трьох років позбавлення волі та звільнив від відбування основного покарання з випробуванням, встановивши йому іспитовий строк тривалістю один рік шість місяців.

Обвинувачений повинен періодично з'являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти про зміну місця проживання чи роботи.

На вирок може бути подана апеляційна скарга до Хмельницького апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня проголошення.

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду