flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Жителька окупованої Луганщини встановила факт народження дитини через суд

17 березня 2023, 10:47

До Хмельницького міськрайонного суду із заявою про встановлення факту народження дитини звернулася жителька окупованої рашистами Луганської області. У лютому поточного року жінка народила дівчинку, про що свідчить видане їй в Луганській лікарні медичне свідоцтво.

Оскільки дитина народилася на тимчасово окупованій внаслідок збройної агресії РФ території, отримати свідоцтво про народження у відділі державної реєстрації актів цивільного стану відповідно до ст. 13 Закону України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану» заявниця не може. Однак і виїхати на підконтрольну українській владі територію, щоб отримати свідоцтво, сім’я також не має змоги.   

Суд прийняв рішення встановити факт народження дитини, зазначивши в актовому записі дату і місце народження, піп батьків та їхнє українське громадянство. Тепер подружжя зможе реалізувати свої батьківські права, майнові та особисті немайнові права дитини, оформлення державних виплат.

Це рішення підлягає негайному виконанню. На рішення суду також може бути подана апеляційна скарга протягом тридцяти днів з дня його проголошення.  

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду