flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Хмельничанин сплатить банківський кредит у подвійному розмірі

23 лютого 2023, 14:22

Хмельницький міськрайонний суд своїм рішенням від 21 лютого задовольнив позов АТ «Універсал Банк» про стягнення заборгованості за кредитним договором із жителя Хмельницького. При цьому чоловік сплатить удвічі більшу суму за розмір того кредиту, який брав. 

У листопаді 2018 року чоловік уклав із банком договір, згідно з яким йому було надано кредит у вигляді встановленого ліміту на платіжну картку у розмірі 25 000 гривень та сплатою відсотків за його користуванням у розмірі та порядку, встановленими Умовами та правилами надання банківських послуг.

Відповідач належним чином умови укладеного договору не виконував, своєчасно та у повному обсязі кредит не погашав, тож банк нарахував йому заборгованість у розмірі 58 562,11 гривень, яка складається із залишку по тілу кредиту.

В судове засідання представник позивача ПАТ «Універсал Банк» не з’явився, в позовній заяві просив в разі неявки в судове засідання відповідача справу слухати у його відсутності, проти заочного розгляду справи не заперечив.

Дослідивши матеріали справи, суд вирішив, що позов підлягає задоволенню із законних підстав. Суд стягнув на користь банку 58 562,11 гривень заборгованості та 2481 гривню судового збору, відповідно до позову.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача. Заяву про перегляд рішення можна подати протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Позивач має право оскаржити заочне рішення в Хмельницькому апеляційному суді протягом тридцяти днів з дня його проголошення. 

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду