flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд наказав матір, чиї діти жебракували

21 лютого 2023, 12:21

Хмельницький міськрайонний суд вдруге впродовж року розглянув справу про притягнення до адміністративної відповідальності 30-літньої хмельничанки, чиї малолітні діти, десяти і дванадцяти років, жебракували посеред дороги, на одному з перехресть у центрі Хмельницького.

За висновком суду, життю та здоров’ю дітей, які перебували на дорозі загального користування посеред пожвавленого руху автомобілів, загрожувала серйозна небезпека. 

Дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку, що вина матері, яка    ухилилась від виконання передбачених законодавством (ст. 150 Сімейного кодексу України та ст. 13 ЗУ «Про охорону дитинства») обов'язків щодо виховання своїх малолітніх дітей, підтверджується сукупністю зібраних по справі доказів, а саме: протоколом в справі про адміністративне правопорушення; письмовими та усними поясненнями, рапортом, відповідною постановою Хмельницького міськрайонного суду, якою підтверджується факт повторного вчинення правопорушення протягом року.

Суд визнав хмельничанку винною у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.2 ст.184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (невиконання обов’язків щодо виховання дітей) і наклав на неї 1700 гривень штрафу. Крім того порушниця має сплатити на користь держави більше 500 гривень судового збору.  

 

Постанова може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду   протягом десяти днів з дня її винесення.

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду