flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд дав юнаку ще один шанс

21 лютого 2023, 12:16

Маючи невідбуту судимість, 22-літній житель Теофіполя постав перед судом знову. 

1 лютого 2022 року Хмельницький міськрайонний суд за крадіжки(ч. 1 ст.185, ч.2 ст.185)  на два роки позбавив волі 22-річного жителя Теофіполя та водночас звільнив його від відбування покарання з  іспитовим строком 1 рік 6 місяців. Однак ще в той час, як провадження в даній справі було вже  відкрито, а  вердикт суду ще не пролунав, хлопець умудрився вчинити другий злочин.

Удосвіта 15 січня 2022 року, перебуваючи в приміщенні готелю «Поділля» після відпочинку в нічному клубі, молодик вихопив із кишені свого товариша по розвагах мобільний телефон, після чого продав його охоронцю цього ж клубу. Таким чином спричинив потерпілому близько п’яти тисяч гривень матеріальної шкоди. За таку витівку отримав обвинувачення у грабежі згідно із ч.2 ст.186 КК України.

Як встановив суд, обвинувачений є особою молодого віку, з низьким рівнем соціальної адаптації, оскільки з неповнолітнього віку проживає без сім’ї, з малолітнього віку виховувався без батька, який рано пішов із життя. В судовому засіданні юнак засудив свою протиправну поведінку, мотиви якої пояснив скрутним матеріальним становищем,  зобов’язувався не вчиняти подібного в майбутньому. Він посприяв також, аби телефон повернули потерпілому.    

Оскільки дане кримінальне правопорушення обвинувачений вчинив до постановлення попереднього вироку, то Хмельницький міськрайонний суд, врахувавши відповідну правову позицію Верховного Суду, дійшов до такого висновку. За сукупністю кримінальних правопорушень, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим призначити покарання у виді 4 років 6 місяців позбавлення волі. Водночас суд дав юнаку ще один шанс - звільнив його від відбування остаточно призначеного покарання з іспитовим строком 3 роки. 

На вирок може бути подана апеляційна скарга до Хмельницького апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня проголошення.

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду