flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Через власне безрозсудство вагітна хмельничанка отримала судимість

17 лютого 2023, 12:32

У кінці листопада минулого року 24-літня жителька Хмельницького, перебуваючи поблизу складу ТОВ «Поларді Фешн Груп», що розташований по вулиці Зарічанській в обласному центрі, переконавшись, що за її діями ніхто не спостерігає, викрала вантажний візок. Спричинена дівчиною шкода підприємству  – майже 1400 гривень.

Хмельницький міськрайонний суд такі дії обвинуваченої розцінив як таємне викрадення чужого майна, вчинене в умовах воєнного стану і кваліфікував за ч. 4 ст. 185 КК України.

На початку січня обвинувачена уклала з прокурором Окружної прокуратури міста Хмельницького угоду про визнання винуватості. Вона беззастережно визнала свою винуватість, щиро покаялася та сприяла розкриттю злочину. Ще із 2018 року дівчина перебувала на обліку у лікаря нарколога із синдромом залежності. Нині ж перебуває на обліку у Хмельницькому міському перинатальному центрі в зв’язку з вагітністю.

Суд затвердив  угоду про визнання винуватості  та призначив хмельничанці   узгоджене сторонами покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років. Водночас на підставі ст. ст. 75, 79 КК України суд звільнив  її  від відбування призначеного покарання з випробуванням та встановив їй іспитовий строк тривалістю 2 роки. Обвинувачена зобов’язана сплатити на користь держави 755 гривень процесуальних витрат та за проведення експертизи.

На вирок може бути подана апеляційна скарга до Хмельницького апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.  

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду