flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд зняв із літнього хмельничанина клеймо крадія

07 лютого 2023, 14:34

Хмельницький міськрайонний суд виправдав 64 літнього хмельничанина, обвинуваченого у таємному викрадені чужого майна (ч. 1 ст. 185 КК України) та крадіжки, вчиненої повторно(ч. 2 ст. 185 КК України).

В обвинуваченні,  пред’явленому чоловікові,  йшлося про те, що він у травні 2020 року  викрадав спиртні напої та продукти, двічі у магазині «SPAR», що по вулиці Інститутській та двічі у магазині «Економ»  по вулиці Львівське шосе.  Всього на суму близько 1500 гривень.

На думку суду надані докази були недостовірними, оскільки вони не підтверджують того, що саме обвинувачений викрадав майно цих магазинів у зазначений час.

Показання керуючих обох магазинів у ролі свідків суд визнав недостовірними, адже ті очевидцями подій не були, а свій висновок, фактично припущення, зробили з пояснень працівників магазину та недопустимих і недостовірних доказів – відеозаписів з камер спостереження, які отримані з порушенням встановленого КПК України порядку(без дозволу суду).

Суд відкинув докази обвинувачення та визнав його недоведеним.

Сам обвинувачений на суді переконував, що крадіжок не здійснював, і навіть відшкодував магазинам зазначену вартість товару. Однак зробив це під тиском слідчого, який ввів його в оману та пообіцяв, що так буде краще для нього.

Санкції інкримінованої хмельничанину статті ст. 185 КК України передбачають арешт на строк від трьох до шести місяців або обмеженням волі на строк до п'яти років. 

На вирок може бути подана апеляційна скарга до Хмельницького апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду