flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд покарав викрадачів велосипедів у жителів Хмельницького

09 листопада 2022, 12:52

22-річний та 23-річний жителі сіл Хмельницького району, протягом однієї години вночі 22 червня викрали три велосипеди з під’їздів по вулиці Майборського, Героїв Ато та Чорновола в обласному центрі. При цьому хлопці не зважали ні на введений Указом Президента воєнний стан, ні на запроваджену в місті комендантську годину.  Причому один із велосипедів хлопці викрали за попередньою змовою у власника повторно. Потерпілим  завдали шкоди в розмірі близько 11000, 3500 та 4100 гривень відповідно.

А вже 21 липня один із зловмисників  поцупив, причому повторно, планшет вартістю 5200 гривень у пацієнта в палаті Хмельницької інфекційної лікарні.

Свою вину у вчиненні злочинів обвинувачені визнали в повному обсязі, підтвердили обставини крадіжок, кількість та вартість викраденого майна. Обидвоє щиро розкаялися, активно сприяли розкриттю кримінальних правопорушень та частково відшкодували завдану шкоду.

Хмельницький міськрайонний суд визнав хлопців винуватими у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.185 КК України(Крадіжка, вчинена в умовах воєнного або надзвичайного стану) та призначив покарання у виді п'яти років позбавлення волі кожному. Водночас звільнив обвинувачених від відбування покарання з іспитовим строком на два роки кожному. Обидвоє мають сплатити на користь держави й по 2454 гривні процесуальних витрат.

Вирок може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду через Хмельницький міськрайонний суд протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду