flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Хмельничанин знехтував громадськими роботами та здійснив чергове шахрайство. Вирок суду.

21 жовтня 2022, 14:59

Ще до війни житель Хмельницького запропонував знайомому придбати 900 літрів дизельного пального за зниженою ціною, 15 гривень за літр. Спокусившись на таку вигідну пропозицію, чоловік прибув на зустріч в умовлену місці, в одному із сіл Хмельницького району та передав зловмиснику за пальне 13500 гривень, однак обіцяних талонів так і не отримав. Заволодівши коштами, шахрай зник у невідомому напрямку, при цьому вимкнув свій мобільний телефон.

Перед Хмельницьким міськрайонним судом молодик постав не тільки за шахрайство. Адже на його рахунку значилося ще й невідбуте попереднє покарання,  у виді 100  годин громадських робіт за таємне викрадення чужого майна згідно ч.1 ст. 125 КК України. Свідомо ігноруючи покладені на нього зобов'язання, без поважних причин чоловік двічі проігнорував призначені терміни виконання громадських робіт в  Управляючій муніципальній компанії «Дубове» Хмельницької міської ради.  

Обвинувачений повністю визнав свою вину, щиро розкаявся та активно сприяв розкриттю кримінального правопорушення, окрім того добровільно відшкодував завдану потерпілому шкоду, що пом'якшило йому покарання. Обтяжуючою обставиною  став рецидив кримінальних правопорушень.

Суд ухвалив визнати хмельничанина винуватим у пред’явленому обвинуваченні та призначив йому наступне покарання: -за ст. 190 ч. 2 КК України(шахрайство вчинене повторно) – штраф в розмірі 3000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що складає 51000 гривень; -за ст. 389 ч. 2 КК України(злісне ухилення від громадських робіт)  – 3 місяці арешту.

На вирок може бути подана скарга до Хмельницького апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду