flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Хмельничанин отримав судимість за те, що виправдовував збройну агресію РФ

12 вересня 2022, 14:46

На початку травня поточного року посеред білого дня житель Хмельницького сидів у власному автомобілі на одній із вулиць міста та вів активну дискусію в телефонному відеочаті. При цьому відкрито демонстрував свої проросійські та антидержавницькі погляди, підтримуючи ідеологію так званого «руського міра» та гаряче виправдовуючи збройну агресію Російської Федерації проти України, розпочату у 2014 році. Як показують документи судової справи, 56-річний хмельничанин народився у Воркуті Комі АРСР.

У будь якому разі відповідальності за поширення ворожого Україні світогляду чоловік не уник. Його обвинувачено в пропаганді ідеології тоталітарного режиму за ч.1 ст.436-2 КК України. Разом із тим хмельничанин уклав із прокурором Хмельницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону про визнання винуватості.

Хмельницький міськрайонний суд цю угоду затвердив та призначив обвинуваченому покарання у виді позбавлення волі строком на 2 роки, водночас на підставі ст. 75 КК України звільнив його від відбування покарання, встановивши іспитовий строк терміном на один рік. Окрім того суд зобов’язав чоловіка періодично з’являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти  про зміну місця проживання, роботи, навчання та не виїжджати за межі України без погодження.  З обвинуваченого стягнено на користь держави 7550 гривень 80 коп. процесуальних витрат.

На вирок може бути подана  скарга до Хмельницького апеляційного суду  протягом 30 днів з дня його проголошення.

 

Прес-служба Хмельницькогоміськрайонного суду