flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд встановив факт смерті на Луганщині чергового захисника з Хмельницького

17 травня 2022, 15:34

Хмельницький міськрайонний суд встановив факт смерті чергового українського захисника. 45-річний житель Хмельницького загинув 9 квітня поточного року поблизу міста Попасна Луганської області внаслідок артилерійського обстрілу з боку російських окупантів.

До суду із заявою про встановлення факту смерті чоловіка звернулася його дружина. Заявниця посилалась на те, що отримати в органах РАЦС на тимчасово окупованій території України свідоцтво про смерть неможливо.

За законом України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», будь-які органи, їх посадові та службові особи на тимчасово окупованій території та їх діяльність вважаються незаконними, якщо ці органи або особи створені, обрані чи призначені у порядку, не передбаченому законом. Будь-який акт (рішення, документ), виданий цими органами та/або особами, є недійсним і не створює правових наслідків.

Дослідивши матеріали справи, суд задовольнив заяву близької родички загиблого воїна про встановлення факту його смерті. Рішення підлягає негайному виконанню.

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду