flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підкуп патрулів не вдався. Суд покарав недобросовісного водія.

04 листопада 2021, 11:50

Хмельницький міськрайонний суд виніс вирок жителю Хмельницької області, який будучи напідпитку порушив правила дорожнього руху, а щоб уникнути відповідальності намагався підкупити працівників патрульної поліції.

Пригода сталася близько третьої ночі на вулиці Озерній у Хмельницькому. Під час патрулювання поліціянти зупинили водія, який порушив правила дорожнього руху. У ході перевірки виявилося, що чоловік сів за кермо ще й у нетверезому вигляді.  

Аби ж патрулі не складали протоколу про адміністративне правопорушення, водій вирішив відкупитися грішми. Коли ж ті навідріз відмовилися, порушник вкинув через прочинене вікно в дверях службового авто 4500 гривень на переднє сидіння.

У своєму вироці  Хмельницький міськрайонний суд затвердив угоду про визнання винуватості, яку попередньо уклав прокурор Окружної прокуратури Хмельницького з обвинуваченим.

Водія визнали винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.369 КК(Пропозиція, обіцянка, або надання неправомірної вигоди службовій особі) України та призначили покарання у виді штрафу в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 грн. Водій також сплатить понад вісімсот гривень процесуальних витрат. Речові докази по справі, а саме грошові кошти в сумі 4500 гривень, конфіскували в дохід держави.

На вирок може бути подана апеляційна скарга протягом тридцяти днів з дня його проголошення .

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду