flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відвідувачам Хмельницького міськрайонного суду допомагатимуть студенти-волонтери

22 вересня 2021, 13:37

У Хмельницькому міськрайонному суді відбулася зустріч студентів університету управління та права імені Леоніда Юзькова, що є учасниками  проекту «Служба волонтерів у судах» із тренером з впровадження сервісів для вразливих категорій користувачів суду, помічником заступника голови суду Оленою УСАЧЕК та помічником голови суду Валерієм Горнишевим. Власне, саме ця зустріч закладає початок волонтерської практики студентів у суді.

Студенти-волонтери, які опановують спеціальності «Соціальне забеспечення» та «Право» в Хмельницькому університеті управління та права імені Леоніда Юзькова, надаватимуть правову допомогу відвідувачам Хмельницького міськрайонного суду. Зокрема –  допомагатимуть відвідувачам заповнювати типові форми, чи знаходити судові зали, надаватимуть емоційну підтримку, піклуватимуться про їхніх дітей,  роздаватимуть інформаційні матеріали, перешкоджатимуть виникненню будь якої  плутанини.

Така діяльність проходить в рамках проєкту «Служба волонтерів у судах» за підтримки проекту ЄС "Право-Justice", а також Хмельницького міськрайонного суду  та Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Саме Хмельницький міськрайонний суд виступає в ролі модельного суду цього проекту, а робота студентів-волонтерів у його стінах – наступним етапом проекту.

«Чергування студентів згідно графіку допоможе створити доброзичливу атмосферу в суді, зменшуватиме психологічне напруження у  відвідувачів.  Адже до суду часто приходять вразливі люди, які особливо потребують нашої підтримки. Це люди похилого віку, які мають погане здоров’я, вагітні жінки, жертви та свідки насилля, неповнолітні учасники процесу». - розповіла тренер проекту Олена Усачек.   Цьогоріч працівниця суду успішно завершила курс проекту ЄС "Право-Justice" «Підготовка тренерів із впровадження сервісів для вразливих категорій користувачів суду», тож змогла на практиці показати як і яку саме допомогу потрібно надавати відвідувачам суду.

У ході зустрічі студентам також провели змістовну екскурсію, під час якої вони змогли поспілкуватися із працівниками суду та отримати відповіді на запитання, які їх зацікавили. 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду