flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чотири роки умовно за патрони у шафі

26 травня 2021, 13:25

 

Хмельницький міськрайонний суд  засудив тридцятилітнього хмельничанина на чотири роки позбавлення волі відповідно до ч.1 ст.263 КК України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) за те, що той незаконно придбав та без дозволу  зберігав  у шафі на веранді власного будинку  більше трьох десятків патронів різного калібру. Загалом санкції цієї статті передбачають позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Патрони в оселі обвинуваченого правоохоронці виявили в кінці квітня, здійснивши санкціонований обшук на підставі ухвали слідчого судді Хмельницького міськрайонного суду.   

Між прокурором Хмельницької обласної прокуратури й обвинуваченим в присутності захисника була укладена угода про визнання винуватості у вчиненні вищевказаного злочину. Сторони погодили призначити покарання: за ч.1 ст.263 КК України – 4 (чотири) роки позбавлення волі.

Укладену угоду суд затвердив, водночас на підставі ст. 75 КК України  звільнив молодика від відбування покарання з випробуванням, встановивши йому два роки іспитового строку. 

Вирок може бути оскаржений в Хмельницькому апеляційному суді протягом 30 днів з дня його проголошення.

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду