flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд виніс вирок інспектору «Хмельницького слідчого ізолятора»

26 квітня 2021, 16:07

Молодший інспектор відділу режиму і охорони Державної установи «Хмельницький слідчий ізолятор» постав перед судом за незаконне придбання, зберігання та збут 39 грам висушеного канабісу. Ця речовина за українським законодавством належить до переліку особливо небезпечних наркотичних засобів.

Пакетик з наркотиком інспектор, що мав звання сержант внутрішньої служби, намагався збути особам, які перебували в одній із камер слідчого ізолятора. Для цього заховав його під ремінь уніформи. Саме там і виявили заборонену передачу його колеги, працівники оперативного відділу ДУ «Хмельницький слідчий ізолятор».

Хмельницький міськрайонний суд визнав інспектора винуватим у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 307 КК України(незаконне виготовлення, придбання та збут наркотичних засобів); ч. 3 ст. 15(замах на злочин). Укладену з прокурором угоду про визнання винуватості суд затвердив, а також взяв до уваги щире каяття обвинуваченого, активне сприяння розкриттю злочину та співпрацю з правоохоронними органами.

Суд визначив працівнику слідчого ізолятора покарання у виді позбавлення волі строком на п’ять років без конфіскації майна та звільнив його від відбування цього покарання з випробовуванням, встановивши іспитовий термін три роки.  

Вирок може бути оскаржений у Хмельницькому апеляційному суді протягом 30 днів з дня його проголошення.

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду