flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Штрафу 17 тисяч гривень водій маршрутки так і не уник

30 березня 2021, 11:10

Вдосвіта, укінці листопада минулого року на міському автобусному маршруті «Раково-Депо»  інспектори патрульної поліції зупинили водія ХКП «Електротранс» за те що перевозив більше пасажирів, аніж місць для сидіння. 

Коли ж один із інспекторів відвів його в бік щоб скласти протокол, передбачений ст.. 44-3 КУпАП за порушення правил щодо карантину людей, водій вирішив вмить залагодити ситуацію і дістав для нього зі своєї сумки 500 гривень. Однак одразу отримав відкоша та ще й попередження про кримінальну відповідальність за пропозицію надання неправомірної вигоди. Все ще не реагуючи на відмову працівника патрульної поліції, водій різко наблизився до відчинених дверей службового автомобіля та кинув 500-гривневу купюру на водійське сидіння. 

Тож перед судом водій маршрутки постав тепер вже за звинуваченням у вчиненні злочину,  передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України України (за надання неправомірної вигоди службовій особі).

Хмельницький міськрайонний суд затвердив, укладену між прокурором та обвинуваченим угоду про визнання винуватості у вчиненні кримінального правопорушення та     призначив йому покарання у виді штрафу в розмірі 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що складає 17 000 гривень.

На вирок може бути подана апеляційна скарга протягом тридцяти днів з дня проголошення.

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду