flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівників судів можуть включити до переліку цільових груп для вакцинації від COVID-19

18 березня 2021, 14:22

ДСА України звернулась до Міністерства охорони здоров'я України з проханням внести відповідні зміни до Дорожньої карти та включити  працівників судів, співробітників Служби судової охорони до пріоритетних груп, яким буде забезпечено першочерговий доступ до вакцин. Про це розповідає Судово-юридична газета, посилаючись на    офіційний сайт ДСА.

«Наказом Міністерства охорони здоров'я України від 24.12.2020 № 3018 затверджено Дорожню карту з впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, і проведення масової вакцинації у відповідь на пандемію COVID-19 в Україні у 2021 - 2022 роках (далі – Дорожня карта)

«Cтаттею 64 Конституції України встановлено, що права і свободи людини та громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України. У Конституції наголошується, що право на справедливий суд не може бути обмежене в умовах воєнного та надзвичайного стану.

Таким чином, конституційні права громадян на судовий захист не можуть бути обмежені, а мають реалізовуватися з урахуванням умов існуючого карантину.

Аналогічну позицію висловлено також у рішенні Комітету Верховної Ради України з питань правової політики від 17 березня 2020 р. «Щодо звернення до громадян України щодо функціонування органів правосуддя на період карантину».

За таких умов існує високий ризик загроз для здоров’я суддів, працівників апаратів судів, співробітників Служби судової охорони щодо роботи в таких умовах, а також відповідно і для відвідувачів судів, органів та установ системи правосуддя.

 

Так, сьогодні співробітниками Служби судової охорони постійно проводиться температурний скринінг та відповідна перевірка ознак захворюваності, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

 

У звязку з цим ДСА України звернулась до Міністерства охорони здоров'я України з проханням внести відповідні зміни до Дорожньої карти та включити  працівників судів, співробітників Служби судової охорони до пріоритетних груп, яким буде забезпечено першочерговий доступ до вакцин», — сказано у повідомленні.

 

Джерело

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду