flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд виніс вирок працівнику ХМЕЛЬНИЦЬКГАЗ ЗБУТУ, який викрав у підприємства 50000 гривень

02 листопада 2020, 11:31

У вересні минулого року молодий освічений хмельничанини приступив до роботи на посаді фахівця з публічних закупівель ТОВ «ХМЕЛЬНИЦЬКГАЗ ЗБУТ», а вже в кінці грудня -  викрав 50 тисяч гривень з банківського рахунку цього ж підприємства.

Сама реалізація злочинного умислу нагадує сюжет серіалу. Перебуваючи в службовому кабінеті Товариства о першій годині ночі, працівник взяв із шухляди електронні ключі доступу до роботи в системі інтернет-банкінгу, що були зареєстровані на ім’я головного бухгалтера та керівника Товариства, здійснив вхід із комп’ютера до автоматизованої системи й подав до АБ «Укргазбанк» засвідчене ним від імені керівництва платіжне доручення, в якому вказав недостовірні відомості щодо перерахування коштів в одне із ТзОВ, де мав особистий кабінет, звідки й перерахував гроші на особистий рахунок.

Вироком Хмельницького міськрайонного суду чоловіка визнано винним у пред’явленому обвинуваченні за статтями 185(крадіжка) та 361(несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерів) Кримінального кодексу України.

У тексті вироку йдеться й про те, що суд затвердив угоду про визнання винуватості, яку обвинувачений уклав в червні поточного року з прокурором Хмельницької місцевої прокуратури. Згідно з угодою чоловік щиро розкаявся та активно сприяв розкриттю злочинів. Окрім того, завданий  ХМЕЛЬНИЦЬКГАЗ ЗБУТУ збиток, а саме, півсотні тисяч гривень добровільно повністю відшкодував. Серед обставин, які пом’якшують покарання, суд врахував й те, що чоловік має на утриманні малолітню дитину.

В результаті суд наказав тепер уже безробітного колишнього фахівця з публічних закупівель штрафом у розмірі 600 неоподаткованих мінімумів громадян, що складає 10 200 гривень. 

На вирок може бути подана апеляційна скарга протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду